Pentru a instala Arduino, în primul rând, să alegem linia de date Windows care este potrivită pentru sistemul nostru de operare din pagina https://www.arduino.cc/en/software.
Am ales „Win 7 and never” pentru că avem Windows 10 pe propriul sistem de operare.
După ce programul este descărcat, să instalăm instalarea pur și simplu făcând clic pe butonul următor. În general, va cere confirmarea despre instalarea driverului de 3 ori. Să le confirmăm.
Înainte de a rula programul, să conectăm cardul nostru UNO la computer prin USB. Să așteptăm ca driverele să se instaleze și să recunoască. (De obicei durează mai puțin de 30 de secunde.)
Să introducem Device Manager în linia de căutare Windows și să-l deschidem.
Aici ne vom uita la ce port a funcționat dispozitivul nostru. Dacă driverul nostru este instalat fără probleme și totul este în regulă, placa noastră Arduino va arăta ca cea de mai jos.
Deoarece aceste probleme sunt în general experimentate în clona arduinos, efectuăm analize peste clona arduino. Funcționează pe portul COM5 așa cum apare în managerul de dispozitive.
Deschidem programul nostru arduino pe care l-am instalat.
Mai avem un ultim test. În program;
void setup() {
// initialize digital pin LED_BUILTIN as an output.
pinMode(LED_BUILTIN, OUTPUT);
}
// the loop function runs over and over again forever
void loop() {
digitalWrite(LED_BUILTIN, HIGH); // turn the LED on (HIGH is the voltage level)
delay(1000); // wait for a second
digitalWrite(LED_BUILTIN, LOW); // turn the LED off by making the voltage LOW
delay(1000); // wait for a second
}
Ar trebui să apară un bloc de cod. Aici vom testa întârzierea 1000 ca 100 și 1000 în ambele părți, astfel încât să putem vedea dacă placa noastră UNO răspunde. După ce faceți clic pe pictograma de instalare, în partea de jos va apărea instalarea finalizată. Dacă timpul de clipire a luminii de pe cardul nostru se modifică, înseamnă că am efectuat o instalare cu succes.